Zastęp "Traperzy"
Na prośbę Wojtusia umieszczam instrukcję obsługi
Przypominam adres naszej strony: http://traperzy.jatsu.pl/
Najpierw klikamy na link "forum":
Wpisujemy hasło: barakotrap i klikamy na ok:
Wyświetlają nam się dostępne tematy (na razie mamy jeden). Klikamy na ten który chcemy przeczytać:
Czytamy... Jak chcemy odpowiedzieć to klikamy na Odpowiedz:
Wyświetla nam się takie coś:
Temat: Tu wpisujemy nazwę tematu. Musimy wpisać cokolwiek, inaczej się nie da. Jak odpowiadamy na czyjść post to wystarczy proste re, albo odp, ewentualnie fhfsahjdshajkha. Możemy również napisać coś sensownego np. Odpowiedz na temat Nowy Temat, Jestes gupi.
Imię: Wpisujemy nick, nazwę użytkownika, imię, nazwisko, cokolwiek co kojarzyło by się z naszą osobą. Np. Wojtek, Kapuch, Kubon, Tomek. Pod tym polem mamy jakieś głupie ikonki. Są to obrazki, które będą koło naszych nicków, najzwyczajniej w swiecie mozecie tego nie ruszać.
Treść: Wpisujemy treść naszego posta. Bla bla bla. Nie chce mi się pisać. Każdy to rozumie.
Jeszcze niżej macie emotikony. Buźki itp. Tych kwadracików (nnajbardziej na lewo) nie bierzcie, służą one do wstawiania obrazków. Jak chcecie wstawic jakis obrazek z kompa to go upnijcie na imageshacka i wstawcie stamtąd BBcode. Najbardziej na prawo macie B I C, które służą do formatowania tekstu Powinno być B I U, nie wiem dlaczego jest tak). B(bold) to pogrubienie. I(italic) to pochylenie. C, to nie wiem, powinno tu być U, czyli underline, podkreślenie. Nie chce mi się sprawdzać.
Jak skończymy nasz post to klikamy na "wyślij", lub na "podgląd", jeśli chcemy zobaczyć jak to wyglądać będzie.
Przykładowy post:
Jeśli chcemy założyć nowy temat no klikamy na: Nowy temat.
Piszemy go tak samo jak odpowiedź, z tym, że Temat: powinien być bardziej rozwinięty i sensowny.
Dziękuję za uwagę